Get Adobe Flash player

Geschiedenis Mare Volley

Geschiedenis Mare Volley

In juni 2011 ontstond een initiatief van vier heren genaamd Roy Bruns, Louis Evers, Ruud Veldscholten en Bert Willemsen om in Kulturhus de Mare te starten met een groep volleyballende heren. Het uitgangspunt was een minimum aantal van acht heren en maximaal 12. Het initiatief kon al spoedig doorgang vinden. Volleyballers van allerlei verschillende niveau’s dienden zich aan. Niet alleen sportlustigen die op recreatief niveau wat bezigheidstherapie konden gebruiken, maar ook jong talent toonde belangstelling. Het maximum aantal van 12 personen was spoedig bereikt en in een bespreking van 5 juli 2011 werd het groepje officieel beklonken.

Slechts enkele dagen later was het bescheiden trainingsgroepje Mare Volley reeds ingehaald door het eigen succes. Opnieuw gaf een aantal jongeren aan belangstelling te hebben voor volleyballen te Noord Deurningen, met daarbij de wens om aan de NeVoBo competitie deel te kunnen nemen. Met minimaal 18 heren was de mini vereniging reeds uit haar jasje gegroeid. Het eerste luxeprobleem diende zich aan: een wachtlijst aanleggen of trachten een tweede trainingsgroep uit de grond te stampen?

Op 19 juli 2011 werden de sportievelingen weer om de vergadertafel geroepen en de wensen werden duidelijk neergelegd: een trainingsgroep op recreatief niveau én een trainingsgroep op wedstrijdniveau, welke dus ook de thuiswedstrijden in de Mare zou gaan spelen. Het aanvankelijke initiatief van een bescheiden trainingsgroepje moest worden losgelaten, en er diende officieel een vereniging opgericht te worden. Daarvoor werden de statuten en het huishoudelijk reglement door de leden goedgekeurd en werd een bestuur benoemd. Tot voorzitter werd gekroond Bert Willemsen, tot secretaris werd benoemd Roy Bruns en Ruud Veldscholten werd als penningmeester aangesteld. Het bestuur mocht in de personen van Marc Lohuis en Rik Snoeijink nog twee leden begroeten. Andere agendapunten waren de competitiekleding, het logo van de vereniging en de opzet van een website. Het competitieteam zal vanaf september 2011 de thuiswedstrijden in de Mare gaan spelen op de vrijdagavond.

1 Reactie op Geschiedenis Mare Volley

  • nancy nijhuis:

    Is het na dit eerste succesvolle jaar,
    niet een idee om ook met jeugdteams te gaan volleyballen.
    Er is belangstellig genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>