Get Adobe Flash player

Beide Mare Volley teams wederom ongeslagen in eigen huis

In de afgelopen twee vrijdagen stond voor de beide Mare Volley teams een wedstrijd in de eigen Noord Deurningse hal geprogrammeerd. De vier wedstrijden verspreid over twee vrijdagen in de sportzaal van Kulturhus de Mare leverden vier maximale overwinningen van 4-0 op.

 

IMG20231208221437

 

 

 

 

 

 

Volleybalvereniging Mare Volley is opgericht in 2011 en sindsdien is Tuincentrum Oosterik / Heren 1 actief. Dit seizoen werden de kaarten wat opmerkelijk geschud: door de komst van een compleet nieuw team, ging de vroegere hoofdmacht verder door het leven als Heren 2. Het is in de Mare Volley geschiedenis wel eens andersom geweest. Na de oprichting in 2011 en het eerste competitieseizoen van de hoofdmacht, was het ledenaantal van de Noord Deurningse vereniging dermate gegroeid dat een tweede team de ring betrad. In het seizoen 2017 – 2018 werd de dubbel binnen gehaald: beide teams werden kampioen. De reserves besloten te stoppen op dit hoogtepunt, zeker omdat de ledematen wat strammer werden en de pijntjes wat serieuzer en een enkeling een vooruitzicht meende te zien van rollators en andere hulpmiddelen. De vereniging bestond daarna weer uit één competitieteam.

De naamswijziging van Heren 1 naar 2 bleek de enige verandering. Net als in alle voorgaande seizoenen lijkt de Mare Volley ploeg op weg naar de bovenste regionen. In de openingswedstrijd van het seizoen kwam het treffen tegen de huidige koploper Saasveldia voor de nog zoekende Mare Volley ploeg te vroeg. In de eerste thuiswedstrijd werd de vierde en bonusset afgestaan aan de buren van het Denekampse DeVoKo. Alle volgende wedstrijden leverden de volle vijf punten op. Harambee 7 en 8, Wevo 2 en WVC Volley 3 werden zonder setverlies aan de kant gezet.

De nieuwe Mare Volley hoofdmacht acteerde in het vorige seizoen zeer verdienstelijk twee klassen hoger, al was dat in geel blauw tenue en met thuiswedstrijden in de Siepelstad. Dat deed de combinatie van Siepels en import-Siepels bepaald niet onverdienstelijk: de afscheidstoernee mondde uit in het kampioenschap van de derde divisie en deelname aan de bekerfinale van de Regio Oost.

In de eerste klasse waarin Tuincentrum Oosterik / Heren 1 momenteel uit komt, kreeg het in de eerste wedstrijden bij tijd en wijle flinke tegenstand. In de eerste thuiswedstrijd leek SVH een lastig te omzeilen klip te vormen. De ploeg was er ook naar: het beste jeugdige talent uit Hellendoorn aangevuld met de routine van de vroegere divisieploeg Flash Nijverdal met als extra lont in het kruitvat Jasper Smit, in een recent verleden uitkomend voor topdivisionist Webton Hengelo. Na een gelijkopgaande eerste set, werd de 4-0 zege daarna zonder noemenswaardige problemen binnen gehaald. Een geduchte concurrent werd verwacht in Wevo, maar te Weerselo bleek de tegenstand niet onoverkomelijk en werd ook een 0-4 zege binnen gehaald. Het enige setverlies bleef bij Havoc te Haaksbergen aan de strijkstok kleven.

Nu de ploegen die wat lager op de ranglijst de opponent vormen, wordt het duidelijk dat de hoofdmacht met zevenmijlslaarzen de tegenstanders verpulverd. Het treffen van afgelopen vrijdag 8 december tegen de nummer 11 ATC gaf een duidelijke weerslag van de minieme tegenstand: met 25 tegen 4, 8, 13 en 5 kreeg een freewheelend en volop experimenterend Oosterik / Heren 1 weer een vijfpunter bij geschreven.

Het Tuincentrum Oosterik / Heren 1 team van nummer 1 t/m 9: Robbin Groeneveld, Arjan Bekhuis, Bjorn Rikkink, Marc Lohuis, Pim Bank, Luuk Oortmann,  Mike de Winder, Bram Kuipers en Bram Wolters.

IMG20231208221437

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>