Get Adobe Flash player

Lockdownsessions 1: Heren 1 – Rosstars

Mare Volley / Heren 1 mocht op vrijdag 12 november in eigen Noord Deurnings huis aantreden tegen middenmoter Rosstars Heren 2. Het was de laatste gelegenheid  om zich voor eigen publiek te presenteren, daarna gingen de poorten voor bezoekers vanwege Corona-maatregelen dicht. Die afsluitende presentatie voor eigen publiek had  cijfermatig niet beter kunnen zijn: een vijfpunter met dikke verschillen vormde de traktatie richting de banken naast  het veld. Met 25-20, 16 en twee keer over 14 was er alleen maar reden voor big party en oorverdovende tevredenheid. Maar simpel: die tevredenheid  was er niet binnen als ook naast de lijnen. Rosstars Heren 2 gaf wel de contouren weer dat het een lastige tegenstander kan zijn met de nodige kwaliteiten. Maar niet in dit duel, waarin het schromelijk personeelstekort zich danig liet voelen. De thuisploeg begon na een overdonderende start tot 21-9 de concentratie te snel in te kakken. Ondanks  de vijfpunter en de overklassing van de gasten, ging eigenlijk niemand van de spelers als ook van het publiek met een voldaan gevoel naar huis.

Teamfoto 1

 

 

 

 

 

 

De stand voorafgaande het treffen met de Rossumse heren gaf aan dat Mare Volley / Heren 1 de kleintjes in de competitie nu heeft gehad, en de nummer twee middels de treffens met de nummers 6, 5,4 en 1 een zwaar maar interessant einde van de eerste seizoenshelft tegemoet gaat. Die tweede plek is toch een verassing. Vooraf werd de competitie gezien de klinkende namen als zwaar ingeschat en was de doelstelling veilig spelen niet raar. Maar op een kwart van de competitie is niet alleen de hoge klassering  wel raar, als ook zeker dat in meerdere wedstrijden de tegenstand te gering is om de concentratie en het niveau langere tijd vast te houden.

De nummer vijf Rosstars Heren 2 werd gek genoeg de volgende in de rij waarbij het lastig bleek de concentratie en het niveau langere tijd vast te houden. Dat lag enkel en alleen aan de Rossumse gasten. De uitploeg liet zeker zien de nodige kwaliteit in huis te hebben, maar kon geen representatief team aan de startlijn krijgen. Het minimum aantal spelers van 6 werd het veld in gedirigeerd, maar de gasten hadden zeker twee wisselmogelijkheden nodig om de pijnpunten op te vangen.

In de openingsset wisten de gasten met de minimale bezetting de pijnpunten allerminst op te vangen. Teamcaptain Luc van Deth startte het bal met eigenlijk de minst logische openingsaanval, namelijk de drie meter. Via de netband viel die neer voor 1-0, waarna Roel Westermeijer met zijn lastige sprongserve voor 2-0 en 3-0 zorgde. Het antwoord van de gasten hield de 3-2 in, en dat was gelijk de laatste keer dat het de thuisploeg in het vizier had. Martijn Lammers serveerde naar 7-3, Luc van Deth volgde naar 11-4 en Michiel Westerhof liet met een opslagserie en daarna een dikke knal in de rechtdoor de 21-9 noteren. Het ging te gemakkelijk, waardoor de concentratie al vroeg in een wak belandde. Voor de openingsset had dat qua resultaat nog geen invloed, op een dubbeldikke 25-14 viel niets aan te merken.

In de tweede doorgang verliep het aanmerkelijk moeizamer, zonder dat het eigenlijk echt spannend werd. De thuisploeg sloeg voortdurend een gaatje en zag de gastploeg dat weer dichten, maar Rosstars kwam er zelden overheen. Slechts na de 1-0 wisten de Rossumers onder aanvoering van oude bekende uit een Denekamps verleden Rik Steggink bij 1-3 de leiding te nemen. Martijn Lammers sloeg dat bij 4-3 van het bord, waarna Ties Heesink met twee fraaie directe punten uit de opslag de 7-4 liet noteren. Van 7-4 werd het 7-7 en dat patroon herhaalde zich nog een paar keer. De 10-7 werd gepareerd naar 10-10 en ook de 13-10 wisten de gasten weg te werken tot 13-13. Een knal van Martijn Lammers bracht de 14-13 op het bord en Roel Westermeijer aan opslag. Zijn serie van 14-13 naar 20-13 forceerde de beslissing. De thuisploeg gaf nog teveel weg waardoor trainer / coach Ruud Veldscholten zich bij 21-17 genoodzaakt zag een pauze van 30 seconden in te lassen. De Rosstars uitserve daaropvolgend zorgde voor het puntje voor de coach. De thuisploeg liet het nog aankomen tot 22-20, maar maakte het via Jort Johannink met drie punten op rij af: 25-22.

Ook in het derde bedrijf had de thuisploeg het even lastig. Aanvallend stokte de productie, waardoor de gasten een 2-5 voorsprong wisten te bemachtigen. Een prachtige serie opslagen van Ties Heesink werd fraai besloten met een ace en een 7-5 voorsprong. Dezelfde Ties Heesink liet serverend de 20-12 noteren. Tussen zijn twee opslagbeurten zorgden die van Roel Westermeijer (15-9) en Martijn Lammers (18-10) voor ruime marge. De ruime marge bleef tot aan de laatste actie, waarbij Luc van Deth aan de buitenkant raak rammelde: 25-14.

In de bonusset liet Roel Westermeijer de gasten weten dat er wat hem betreft niets te halen viel: 4-0. Een handvol fraaie scores van Michiel Westerhof, ze overdonderden elkaar in schoonheid, liet de voorsprong middels 13-9 oplopen naar 18-13. Met een heerlijk slotakkoord door Roel Westermeijer, drie directe punten door ketspassings uit vijf opslagbeurten, werd een ruime 25-16 neergezet.

Een dikke vijfpunter met setstanden om van te likkebaarden. Perfect resultaat; zou je mogen concluderen. En toch heerste er weinig tevredenheid. In de openingswedstrijd van het seizoen in eigen de Mare kwam ook tegenstander VVA met slechts zes man, en noopte een blessure aan Albergse kant de gasten er toe om de bonusset op papier af te doen. Het was de eerste wedstrijd van een naar verwachting zwaar seizoen met lastige tegenstanders, dus toen waren het welkome bonuspunten. Bij Rosstars Heren 2 hing de vlag er heel anders voor. De Noord Deurningse formatie is per ongeluk koploper en het lijkt heel stug dat de ploeg nog in degradatiezorgen gaat komen. En de koppositie zal normaliter alleen zo blijven bij een lange lockdown. Want eerlijk is eerlijk: de Mare Volley ploeg doet het hartstikke leuk maar de competitie telt een aantal kwalitatief betere ploegen die in normale omstandigheden boven komen drijven. Door allerlei redenen, zoals de incomplete selecties van VVA en Rosstars en uitstel van de wedstrijd bij voormalig koploper Polstars vanwege Corona, heeft het Noord Deurningse vlaggenschip niet het uiterste van zichzelf hoeven te vragen. Positieve uitzondering was de kraker tegen Saasveldia. Aan dat soort wedstrijden is behoefte, ook al gaan die met puntverlies gepaard. En tegen Rosstars Heren 2 werd op meer gelijkwaardigheid gehoopt, ook verwacht eigenlijk. Natuurlijk kende deze wedstrijd, zoals elke, genoeg individuele hoogstandjes om van te watertanden. Maar de wedstrijd als geheel sloeg na de kanonachtige overdondering tot 21-9 wat dood en sleepte zich enigszins voort tot het laatste fluitsignaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>