Get Adobe Flash player

Tweede seizoenswinst op rij voor Mare Volley

Mare Volley / Heren 1 heeft de tweede wedstrijd van het seizoen eveneens in winst omgezet. Na de wat gemakkelijk verkregen vijfpunter in eigen Noord Deurnings huis tegen VVA, werd ook de wedstrijd in Weerselo tegen de reserves van Wevo in winst omgezet. Wel werd voor het eerst een setje prijs gegeven, wat gezien het wedstrijdverloop wat onnodig was. Na het eerste fluitsignaal gingen de gasten als een dolle stier van start en lieten 1-9 noteren. Het ging te gemakkelijk waardoor de klad er al vroeg in kwam. Bij 13-14 was thuisploeg Wevo weer achterop, waarna de gasten een vijfpunter verschil creëerden en dat vast hielden: 20-25. In de tweede omloop speelde het Mare Volley vlaggenschip slordig en moest dat bekopen met 5-1 en 16-9 achterstand. Nu werden de gasten tot een achtervolging gedwongen en die slaagde voorbeeldig. Bij 21-21 was de schade gerepareerd en dat werd gelijk doorgetrokken naar 21-23 voorsprong. Met vier individuele fouten op rij gooiden de gasten wat merkwaardig de eigen glazen in: 25-23. Met de sprongserve van Roel Westermeijer kreeg het duel een ander aangezicht: 0-7. De thuisploeg werd weg geserveerd tot figurant. Via 0-7, 1-10 en 4-16 werd het derde bedrijf met 17-25 beklonken. In de afsluitende vierde set ging het er nog dikker overheen: na de 1-12 werd de wedstrijdwinst via een dubbeldikke 11-25 binnengehaald.

In de zomer van 2019 stond na het eerste klasse avontuur een verdere toekomst van Mare Volley / Heren 1 onder druk. Drie spelers hingen de volleybalschoenen aan de wilgen. Vier Denekampse jongelingen uit het ter ziele gegane project SetDeko, een samenwerking tussen jongelingen uit de Dinkellandse buurgemeenten Denekamp en Ootmarsum, sloten zich aan bij Mare Volley. Het vernieuwde en verjongde Mare Volley / Heren 1 heeft vanwege Corona nog geen seizoen kunnen uitspelen en slechts twee afgebroken seizoenen als bagage. Met vier nieuwe spelers begon het proces van meer vastigheid en een lager foutenpercentage erin slijpen opnieuw. Mare Volley / Heren 1 speelde zowat een half seizoen tegen de degradatiestreep aan, en het 4-0 verlies in december 2019 bij de toenmalige staartploeg Esch Stars bracht de Noord Deurningse vereniging in serieus zwaar weer. Na tien wedstrijdronden had Mare Volley / Heren 1 nog slechts een luttel puntje voorsprong op datzelfde Esch Stars, de nummer eennalaatst in de competitie. En de staartploeg Wevo Heren 2 stond op slechts twee puntjes achterstand. De groei in het kalenderjaar 2020 was onstuimig. Bij het afbreken van de competitie na zestien wedstrijdronden had Mare Volley / Heren 1 plots het dubbele aantal winstpunten ten opzichte van Wevo Heren 2, dat laatste bleef. De Noord Deurningse formatie zag de groei beloond met een sprong naar de zevende plek.

Door de Corona perikelen duurde de zomerstop veel te lang, maar desondanks leek het Mare Volley vlaggenschip snel aan te haken op het niveau waarin het begin maart 2020 de lockdown was ingegaan. Het sloot de ultrakorte competitie af als koploper voordat het een nieuwe lockdown inging, al was de reden dat er maar twee ploegen waren die in alle vier de wedstrijdronden waren uitgekomen.

De start van het huidige seizoen 2021 – 2022 gaf wederom een goed gevoel. De nog langere lockdown leek Mare Volley / Heren 1 niet teruggeworpen te hebben. Drie wedstrijden in één week gaven voor een gedeelte gestalte aan dat goede gevoel. Niet in de tussenliggende wedstrijd op woensdag bij de routiniers van DeVoKo. De Denekampse oudgedienden zijn niet meer de snelsten maar de Mare Volley aanvallers  zagen de oplossing niet en bleven zich stuk slaan in de hoge blokkering. Met die sterke blokkering, verdedigend op de juiste positie staan en lastig serveerwerk bleef DeVoKo Heren 1 gemakkelijk aan de voor hun goede kant van de score. De oefenpot van de dag daarvoor Set Up Heren 2 gaf wel een goed gevoel, meer dan dat zelfs. De Siepels gaven de indruk nog weinig trainingsuren te hebben gemaakt, gingen niet tot het gaatje en leken qua selectie niet compleet. Maar toch. De Noord Deurningse thuisploeg speelde als een niet eerder vertoond collectief, zonder uitblinkers of mindere goden, en hield de hele oefenpot dat constant vast. Op die manier vloog Mare Volley / Heren 1 een paar dagen later het openingsduel in eigen Noord Deurnings huis aan, tegen het kwalitatief zeker niet misselijke VVA. De met 25-19 openingsset was van een kwalitatief sterk niveau. In de tweede omloop kwam de dubbeldikke setstand van 25-14 aanwaaien door het lachwekkende geklungel van de gasten met de opstelling. In de derde doorgang kreeg VVA de opstellingsproblemen onder controle en bleek dat de Mare Volley zich te snel had rijk gerekend. Bij 20-21 liep een VVA speler een blessure op, waarna de gasten na ampel beraad besloten tot einde wedstrijd en formele afwikkeling van het gebeuren. Gevoelsmatig had het qua resultaat nog alle kanten op kunnen gaan, en daarmee werd nog niet echt duidelijk hoe Mare Volley / Heren 1 ingeschaald moet worden in deze op het oog sterke en zeer interessante competitie. Middels Wevo, Rosstars en Saasveldia telt het een zestal Dinkelland derby’s. Ook de andere tegenstanders zoals Flevoll, Esch Stars en VVA zijn geen onbekenden en geduchte concurrenten.

Na de tweede wedstrijd van het seizoen is eigenlijk evenmin duidelijk hoe het Mare Volley movement ervoor staat. De verhoudingen van het seizoen 2019-2020, waarbij Mare Volley / Heren 1 het dubbele aantal winstpunten boekte ten opzichte van Wevo Heren 2, werden in stand gehouden.  Ook in set drie en vier wist Mare Volley / Heren 1 het dubbele aantal punten te boeken ten opzichte van Wevo Heren 2: 26 tegen 50. Zuurpruimerig gezien was het verlies van de tweede omloop een smetje.

Het herenvolleybal is tanende en Weerselo lijkt daar geen uitzondering op te vormen. Het voormalige derde team is opgehouden te bestaan en heeft zich bij de reserves gevoegd. Het levert een duizelingwekkende lijst aan teamleden op. Gek genoeg kwamen er op de vrijdagavond in eigen Weeerseloos huis slechts zeven opdraven; een mogelijkheid tot wisselen dus. De gasten moesten Peter van Deth en Michiel Westerhof missen, hetgeen evenmin tot een luxepositie leidde. Zeuv’n veldspelers en de libero in het groen telde de Mare Volley / Heren 1 selectie.

Dat zeuv’ntal ging oorverdovend hard van start. Roel Westemeijer bracht de 0-3 op het bord, Mart Willemsen zorgde voor het eerste tegendoelpunt door in de blokkering te stranden, waarna Martijn Lammers met scherp schoot tot 1-9.

Het was wel even het moment dat de jarenlange patiënt voor eerste lijns psychologische zorg door mijn hoofd schoot. Wat is er in de loop van de jaren al niet voorbij gekomen? Niet kunnen spelen op een andere wedstrijddag dan vrijdag, uitcomplex, in wedstrijden structureel niet binnen de lijnen kunnen serveren;  Mare Volley / Heren 1 was een ideale afstudeeropdracht geweest voor de vergevorderde psychologiestudent. Maar met het klimmen der jaren lijkt de mentale geestesgesteldheid van de Mare Volley selectie dik in orde.

Alhoewel: na de 1-9 leken de gasten te denken dat het van Wevo onmogelijk kon verliezen en zodoende namen de onnauwkeurigheden hand over hand toe. De gedachte dat dat het van Wevo onmogelijk kon verliezen, werd gevoed door het verdere verloop. Door het geknoei van de gasten kon de Weerselose thuisploeg terugkomen tot  14-15. Een fenomenale verdedigende actie van Roel Westemeijer bracht de 14-16 op het bord en Martijn Lammers aan opslag. Dat werd wederom een prachtige serie die eindigde bij 14-22. Bij setpoint op 16-24 werd het wederom even wat lastiger. Een fraaie aanval op achterover middels teamcaptain Luc van Deth eindigde net buiten de lijnen, hetgeen trainer / coach Ruud Veldscholten tot een pauzemomentje dwong. De volgende aanval op achterover middels Luc van Deth was even fraai en nu wel doeltreffend: 20-25.

Het gevoel onmogelijk van Wevo te kunnen verliezen, bleek in de tweede omloop aan slijtage onderhevig. Een slordige fase zorgde voor 5-1 achterstand, maar bij 6-5 waren de gasten weer bij. Een nieuwe serie, met twee aces die toch ver voor de achterlijn in het veld vielen, bracht een 11-5 op het bord. Tot 16-9 zag het optreden van de gasten er ongelukkig uit, daarna begon een inhaalrace. Jort Johannink kwam serverend tot 18-14 en een strakke serve van Ties Heesink bracht de 20-18. Na de 21-18 bracht serveerkanon Roel Westemeijer de zekere overwinning middels 21-23. Die toch niet zo zeker bleek. Een uitserve, een miscommunicatie bij een Wevo overpass en twee aanvallen in de blokkering lieten een wat ontzet  Mare Volley / Heren 1 achter: 25-23.

Het gevoel van een onnodig doelpunt te hebben weggegeven werd in het derde bedrijf perfect vertaald door Roel Westemeijer. Thuisploeg Wevo bracht een boomlange aanvaller in die weliswaar aan het net zijn waarde kan bewijzen, maar in het achterveld door de hoekige techniek niet bepaald een meerwaarde is. Dat had  Roel Westemeijer direct in het snotje, en het alles serveren op de invaller leverde de ene na de andere ketser op. Bij 0-7 had Roel Westemeijer de toon gezet. Martijn Lammers liet 1-10 noteren. Zijn volgende opslag onder het net door voor 2-10 was ten gunste van de Heren 1 bierconsumptie; dat kost nu eenmaal een kratje. Luc van Deth kwam op 4-11 op de plaats van  Jort Johannink en liet zich direct gelden door met een fraaie serie naar 4-16 te serveren. De thuisploeg kwam daarna nog wel terug naar 14-20 middels drie directe punten van de hand van routinier René Banierink, maar daar bleef het bij. Martijn Lammers zorgde met twee strakke opslagen voor 15-25.

De vierde doorgang zorgde voor een zijn doen bescheiden begin door Roel Westemeijer: 0-2. Martijn Lammers serveerde weer retestrak en zag dat beloond worden met drie directe punten uit Wevo passing-ketsers. Tussendoor werd hij geholpen door twee mokerslagen aan de buitenkant door de omgeturnde buitenaanvaller Nick van Deth. De voorlopige strafexpeditie eindigde bij 1-12. De thuisploeg leek een drama af te kunnen wenden door van 2-13 naar 7-13 te komen. Nick van Deth besloot anders en wist via twee aces en een direct punt de 9-23 te forceren. De ace via een ultrakorte serve doodvallend achter het net was een waar pareltje. Met 11-25, een lekkere driemeteraanval van Luc van Deth, werd de wedstrijd beslist.

Twee strakke en twee minder strakke sets; genoeg om met voldoening het eerste pijpje aan de lip te zetten. Het heeft er de schijn van dat Mare Volley / Heren 1 niet zo hoeft te vrezen voor de kelder van deze klasse, en de bovenste regionen niet binnen bereik liggen. Wat dat betreft is dit verloren setje een obstakel dat met een enkel slok bier verleden tijd is. Maar mocht de ploeg onverhoopt in promotie of degradatiecontreien verzeild raken, dan is dit toch wat domme setje mogelijk een ai ai spijt dingetje. Komende vrijdag lijkt de eerste test in zicht bij het eenmanssloopbedrijf van Jeroen Mollink, in de volksmond beter bekend als Flevoll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>