Get Adobe Flash player

Mare Volley maakt historie door Flevoll te overklassen

 

 

De historie van Mare Volley / Heren 1 in de uitwedstrijd bij Flevoll te Fleringen is bedroevend, slechts in het kampioensjaar werd Flevoll in een meer dan spannend duel bedwongen. De overmacht waarmee Flevoll in deze editie opzij werd gezet was zeer opvallend. Flevoll is en blijft Flevoll, het draait om eenmanssloopbedrijf Jeroen Mollink en de overige teamleden staan er min of meer ter opvulling. De thuisploeg uit Fleringen speelde eigenlijk vertrouwd en als vanouds. Dan is een dubbeldikke vijfpunter middels 15, 19, 19  en liefst 10 tegen 25 een unieke zaak. Na twee door Corona afgebroken seizoenen was het plezierig weer in de wei kunnen en voorspellingen over de stand in de ranglijst werden niet geopperd. Gezien de zwaarte van de competitie werd evenwel een plaats in het linkerrijtje als te hoogdravend gezien. Maar tegen alle verwachtingen in voert  het Mare Volley vlaggenschip na drie wedstrijden nog steeds de ranglijst aan.

Teamfoto 1

 

 

 

 

 

“De historie van Mare Volley / Heren 1 in de uitwedstrijd bij Flevoll te Fleringen is bedroevend, slechts in het kampioensjaar werd Flevoll in een meer dan spannend duel bedwongen”. Het staat hier alsof dat paraat in de harde schijf van het geheugen is, maar eerlijk gezegd den ik wel dat het klopt, maar is het allerminst zeker. Ach wel ja. Mare Volley heeft deze zomer het tienjarig jubileum mogen vieren, al was dat in Corona tijd geen mega party, maar dan is het gerechtvaardigd om wat vaker door de tien jaren te grasduinen. Na een jaartje derde klasse, stond het treffen bij Flevoll in het tweede seizoen zijnde 2012 – 2013 al vroeg geprogrammeerd. Mare Volley / Heren 1 kreeg maximaal 20 punten mee en ging er met een dikke 4-0 af. Het seizoen erop speelden beide ploegen in een andere competitie. In de laatste wedstrijd van het seizoen daarna, het is april 2015, wordt het een verrassende 2-3 zege voor de Noord Deurningse formatie. Dat was een knotsgek duel. In de derde set moest de spelverdeler noodgedwongen de strijd staken door blessureleed. Hij werd vervangen door de diagonaal, die in de vierde set ook geblesseerd moest afhaken. De enige mogelijkheid om het duel uit te spelen was de man in het groen, de libero, op de spelverdelerspositie te zetten. En sapperdeflap, na de 14-16 in de barrage leverde het de wedstrijdwinst op.

Een jaar later, april 2016, werd de openingsset gewonnen maar gingen de drie resterende sets naar Flevoll. Oktober 2016 was de volgende editie, en na een 1-2 achterstand wist de thuisploeg met 3-2 winst het veld te verlaten. In het kampioensjaar 2017 – 2018 zaten beide ploegen in andere competities ingedeeld. De Noord Deurningse formatie heeft dat seizoen heel wat heroïsche duels gespeeld om tot het klinkend kampioenschap, maar dus niet bij Flevoll.

Zo word wel duidelijk waarom Sire de slogan “drank maakt meer kapot dan je lief is” hanteert. De historie van Mare Volley / Heren 1 in de uitwedstrijd bij Flevoll te Fleringen is helemaal niet zo bedroevend, en in het kampioensjaar kwamen de kemphanen elkaar niet eens tegen.

Het is wellicht beter om naar wat recentere historie te gaan, die van het seizoen dat nu drie wedstrijden oud is. Met een wat gemakkelijk verkregen vijfpunter in eigen Noord Deurnings huis tegen VVA begon het qua resultaat voortreffelijk. De eerste uitwedstrijd bij Wevo Heren 2 leverde een wisselend beeld op. Na een stormachtige opening was het verval te groot. Na een toch vrij eenvoudig gewonnen openingsset ging de tweede omloop na een moeizaam verkregen 21-23 voorsprong middels vier fouten op rij verloren. Middels een 0-7 voorsprong in de derde doorgang kwam de juiste spirit erin en werd de Weerselose thuisploeg heel dik terecht gewezen. Middels 17-25 in de derde doorgang en via de 1-12 in de afsluitende set werd de wedstrijdwinst via een dubbeldikke 11-25 binnen gehaald.

Mede gezien de historie tussen beide formaties mocht deze wedstrijd de eerste echte testkees van het seizoen heten. Bij het inspelen leken de gasten al op achterstand te staan. De beide velden bleven voor die tijd leeg, en daarna bleek Flevoll tegen Mare Volley / Heren 1 de enige wedstrijd van de vrijdagavond. Geen inspeelmuziek die de hal vulde, dus viel het woord crematie al snel.

Toch gingen de gasten gedreven van start. Na de 0-1 via Roel Westemeijer kwam de thuisploeg eroverheen tot 3-1. Daarna bleef de ploeg uit Fleringen de gehele set in de achtervolging. Martijn Lammers serveerde weer naar voorsprong, 3-4, Mart Willemsen bracht de 4-7 op het bord. De tweede opslagbeurt van Martijn Lammers bracht de vier punten voorsprong op zes punten, 12-18. Op 15-20 werd de hoofdrol ingevuld door Jort Johannink die met een fraaie aanval achterover zich aan opslag hielp  en middels twee directe punten de stand naar 15-24 tilde. Met een doortikbal maakte spellie Roel Westemeijer de eerste setwinst compleet 15-25.

In de tweede omloop maakte Martijn Lammers de 0-1 doordat de Fleringse libero een ketser produceerde. Dat was een tekenend beeld, niet de eerste en zeker niet de laatste passing die richting functie elders vloog. Zijn medisch dossier is niet overlegd, maar het zal wel zoiets zijn dat door slijtage aan ledematen of blessure hij tot de man in het afwijkende tenue werd gebombardeerd. Er moet wel zo’n soort verklaring zijn om een speler met een allerminst vaste passing als libero neer te zetten. Eerlijk is eerlijk: verdedigen ging hem beter af. Maar de oergeluiden die bij elke redding vrijkwamen, werkten onbedoeld nogal op de lachspieren. Vanaf 2-2 moest de thuisploeg weer in de achtervolging en werd het op grote achterstand neergezet. Opnieuw twee ketspassings van de Fleringse libero tilden de opslagbeurt van Luc van Deth naar 2-6. Via 5-11 en 6-13 liepen de gasten weg naar 9-18. Een fraaie driemeteraanval van Luc van Deth maakte 13-21, Roel Westemeijer maakte zijn opslagbeurt compleet door wederom een Fleringse  ketspassing: 13-22. Goh ja, dit seizoen is Mare Volley / Heren 1 weer ingedeeld bij de studenten van Harambee. Na twee lockdowns begin je zelfs de studentikoze tophit “ketsen doe je thuis, olé, olé” bijna te missen. Na de 13-22 kon de Fleringse thuisploeg de schade nog wat wegpoetsen naar 17-22, maar met 19-25 werd een nieuwe tik door de gasten uitgedeeld.

Het derde bedrijf werd een kopie van de tweede. De 1-1 was het enige moment dat de thuisploeg kon stellen dat het niet op achterstand heeft gestaan. Middels drie directe punten uit ketspassings liep de voorsprong rap op naar 1-6. Flevoll wist zich te herstellen naar 8-10, waarna Ties Heesink zich serverend liet gelden. Dat was prettig, omdat zijn opslag in de wedstrijd daarvoor bij Wevo Heren 2 niet liep en veel fouten liet noteren. Dan is een serie van 8-10 naar 8-15 lekker en nodig, zeker omdat er een heerlijke ace en twee directe punten uit ketspassings bij zaten. Het sluitende blok van Mart Willemsen op Jeroen Mollink voor 11-17 was lekker, en ook lekker op dreef was Jort Johannink die tot 15-22 kwam. Zijn driemeteraanval voor 18-24 was ook een hele fijne. Met wederom 19-25 was de wedstrijdwinst binnen.

In de bonusset kwam Flevoll op 4-3 voorsprong en dat werd klein gevierd. Jort Johannink verstoorde het feestje door op schitterende wijze de 4-3 om te vormen tot 4-12. Hij was het eindstation van een lange rally die de 4-8 bracht. Twee directe punten uit ketspassings en een fraaie afsluiting middels een ace via de netband zorgden voor 4-12. Zijn echte moment of fame kwam met een fenomenaal balletje in de uiterste hoek van het veld, luid bejubeld door zijn teamleden en zelfs complimenten dan de thuisploeg ontlokkend. Michiel Westerhof deed serverend nog een duit in het zakje door van 5-13 naar 5-17 te serveren. Hij tekende eveneens voor het laatste punt, door via de Fleringse blokkering raak te meppen: 10-25.

Gek genoeg was Mare Volley de minst tevreden van de twee ploegen, in elk geval gold dat voor het duo dat op de bank zit en een rol heeft waarmee het nimmer het veld zal betreden. De opdracht was om goed te kijken hoe de opstelling van Flevoll stond en de tactische bal daar aan te passen vond geen succesvol vervolg. Een beetje dom, gold in veel gevallen.

Maar goed: het is een soort luxe om na een dikke 0-4 winst te moeten concluderen dat het nog veel beter kan. De vraag na zo’n eclatante overwinning is of het de sterkte is van het Mare Volley movement of de zwakte van de thuisploeg. Toegegeven: Flevoll leek niet in beste doen. De ploeg kwam veelal opdraven met een zestal of hooguit de luxe van een wissel, nu telde het acht man sterk. Less is more, geldt in sommige gevallen. De libero had weinig meerwaarde en in de spelverdeling heeft Flevoll een door omstandigheden moeilijk te vullen gat. In dit geval was het een spelverdeler die de bal binnen een reikwijdte van 10 centimeter aangeleverd moest krijgen, anders werd er geen poging meer ondernomen.

Al met al maakt het weinig uit. Zo’n dikke vijfpunter in Fleringen staat, ongeacht hoe het tot stand kwam. Het maakt nieuwsgiering naar e eerstvolgende wedstrijd, de ontmoeting met Saasveldia. De historie met het team uit Saasveld betreft slechts één uit- en thuiswedstrijd. Te Saasveld werd dit vernieuwde  Mare Volley / Heren 1 compleet overbluft. Maar misschien liggen de verhoudingen nu anders. Dat zal blijken, of niet, op vrijdag 8 oktober om 20:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>