Get Adobe Flash player

Mare Volley Heren 1 thuis puntloos onderuit

Tuincentrum Oosterik / Heren 1 wist enkele dagen na de carnavalsperikelen niet in een lekker ritme te komen. Het werd daardoor getrakteerd op een onwelkome primeur: de eerste puntloze nederlaag in eigen Kulturhus de Mare in dit lopende seizoen. Dat was zeker niet nodig geweest. Het Noord Deurningse vlaggenschip heeft zich dit seizoen voorbeeldig gepresenteerd voor eigen publiek. Wanneer het deze lijn had doorgetrokken, had het zeker de eerste en tweede set in winst kunnen omzetten. Wat de Oosterik ploeg liet zien was ook zeker niet slecht; de wedstrijd kende prachtige momenten, lange rally’s en harde knallen. Maar dat ging gepaard met een groot aantal individuele fouten, die niet bij de ploeg passen. Zo zwegen de serveerkanonnen opzichtig en werden opgelegde kansen om zeep geholpen.

Teamfoto 1

 

 

 

 

 

 

Op valentijnsvrijdag 14 februari wist Tuincentrum Oosterik / Heren 1 zichzelf op een liefdevol cadeau te trakteren door met 3-1 van eeuwige rivaal Flevoll te winnen. Dat waren welkome punten. De nummer tien van de ranglijst steeg daarmee een plekje, en had plots de nummers acht tot en met zes in vizier. En wel op deze manier:

6          SVH 2                                   15       35       31

7          Devoc 2                     16       34       29

8          Rivo Rijssen 3         17       32       28

9          Mare Volley 1           14       30       25

10       WVC Volley 2          16       27       24

11       Esch Stars 1             16       23       21

12       Wevo 2                      14       16       15

Op vrijdag 28 februari was in eigen Kulturhus de Mare de nummer vier in ranking Polstars de tegenstander. De verwachtingen waren hoopvol; verlies was eigenlijk een no-go. Polstars is vergelijkbaar met de meest recente tegenstander Flevoll: het draait vooral om een speler van de buitencategorie en Oosterik / Heren 1 heeft middels die wedstrijd tegen Flevoll aangetoond daar mee om te kunnen gaan. Bovendien wist het in de Mare de virtueel leider VVA tot vijf sets te dwingen. Scorebordjournalistiek leidt tot de gedachte dat er tegen nummer vier Polstars een beter resultaat gehaald kan worden dan 2-3 verlies; dus in elk geval winst.

Tja.

Er zijn blijkbaar gewoon van die dagen. Serveerkanon Roel Westemeijer, die de prachtige kwaliteit heeft om eigenhandig wedstrijden op de kop te zetten, kwam in twee sets vier keer op de serveerplek en drie ervan eindigden in het net. En juist Roel Westemeijer is zeg maar uit de minderheidsgroepering die dwars is van carnaval. Dan weet je het wel: het is bepaald geen thuiswedstrijd zoals andere thuiswedstrijden.

De Van Dettie breurs zijn dan bepaald niet dwars van carnaval. Toekomstig gala president Luc liet zijn eerste opslag eindigen op de rug van een andere Mare Volley speler die op de drie meter lijn stond en broer Nick liet zijn eerste opslag via de netpaal terug stuiteren. Martijn Lammers speelde in de openingsset bovenhands een bal in het net. Michiel Westerhof was hem al voorgegaan door in de openingsfase tot twee keer toe een onderhands gespeelde bal buiten de lijnen te parkeren. In het rijtje namen zitten op en top carnavalisten bij, feestvierders voor enkele dagen en lui die er helemaal niets van moeten weten. Het 0-4 verlies zou het gemakkelijkst zijn op te hangen aan de after-carnavalsdip, maar dat is geen juiste afspiegeling van zaken.

Nou ja: kort en krachtig is er dus met 0-4 verloren in een gedrocht van een wedstrijd? Nee, gek genoeg helemaal niet.  Oosterik / Heren 1 liet prachtige momenten noteren, een paar memorabele klappen werden uitgedeeld en er ontstonden wat langdurige rally’s.  Het was een wat onwerkelijke avond. De vele scores en prachtige actie’s werden meer dan teniet gedaan door het grote aantal vreemde individuele fouten. Na de oorverdovende geluidsterreur van de inspeelmuziek werd het in het veld al heel snel erg stil. Het publiek trachtte het met “kom op” achtige opbeursels nog een tijdje, maar ook op de banken trad de stilte vroeg de openingsset in.

Die openingsset begon met een 1-0 voorsprong; daarna wist de thuisploeg in het eerste bedrijf geen voorsprong meer te bemachtigen. Twee aanvallen in het Polstars blok en een ketser in de passing zorgden voor 1-3. De eerder aangehaalde door Michiel Westerhof onderhands gespeelde bal die buiten de lijnen viel maakte 2-5. Michiel Westerhof wist dit rare foutje meer dan recht te zetten met een score aan de buitenkant en een direct punt uit een hele strakke opslag: 6-6. Daarna kwam het Noord Deurningse vlaggenschip even niet in het stuk voor. Van 6-6 liepen de Polstars weg naar 6-10, hun netserve zorgde voor een gratis puntje op 7-10 waarna de gasten door trokken tot 7-13. Na een ingehouden buitenaanval van Martijn Lammers kort over het blok, dat in de meest recente wedstrijden een goed werkend middel blijkt, werd het 9-13 en mocht Roel Westemeijer bij de opslaglijn plaats nemen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Iets te hoog dus; het kan niet altijd feest zijn. Toen Roel Westemeijer ook zijn tweede opslagbeurt bij 18-23 in het net deponeerde was het wel duidelijk: het is een rare vrijdag. En of het nog niet raar genoeg was, begon de Oosterik ploeg op 18-24 aan een inhaalrace. Onder meer een fraai geslagen aanval op achterover van Jort Johannink maakte de opleving compleet op 24-24. En het setpoint op 25-24 had de thuisploeg ook moeten krijgen, maar de Mare Volley leidsman beoordeelde een actie aan het net van Mart Willemsen als stelen, terwijl hij bij de actie de bal niet had geraakt en derhalve geen fout had gemaakt. Het is natuurlijk niet gezegd dat met 25-24 de openingsset was gewonnen, maar lullig was het voorval wel. In plaats van 25-24 werd het 24-25 en vervolgens 24-26.

Na de 0-1 in de tweede doorgang voor de gasten nam Martijn Lammers over en liet met strak serveren de 3-1 optekenen. De bijzondere opslag van teamcaptain Luc van Deth eindigde bij de eigen driemeterlijn op de rug van een medespeler en zorgde voor 5-6. Twee zwakke passings zorgden voor 6-9, waarna een rake klap door het midden van Nick van Deth en een strakke serve van Roel Westemeijer voor 10-10 zorgden. De ploegen bleven lang bij elkaar in het spoor. Twee tactisch geplaatste ballen van Polstars, waar de Oosterik ploeg weer opvallend kwetsbaar was, zorgden voor een gaatje bij 16-19. Martijn Lammers zorgde met een heerlijk vallende korte opslag voor aansluiting bij  20-21, die middels drie fouten tenhiet werd gedaan en de 20-24 op het bord bracht. Het Noord Deurningse vlaggenschip leek wederom een eindsprint in te zetten, maar het bleef beperkt tot twee aanvallende scores en 22-25.

In het derde part werd het beeld niet wezenlijk anders. Twee ketsers in de passings van de specialist op dat gebied, de man in het groen, leverden 1-4 op. Tot 5-9 bleef de achterstand, waarna de productieve buitenkant middels Martijn Lammers en Michiel Westerhof de 10-10 liet noteren. Een harde klap van Michiel Westerhof leverde een 12-13 op. De opslagbeurt van de  Polstars midspeler die de ploeg uit Bentelo voor het grootste gedeelte draagt, bracht de 12-18 stand. Met scores en fouten over en weer gebeurde er niet veel wezenlijks meer. Met 18-25 werd het 0-3 en dus was de wedstrijdwinst voor de gasten.

De bonusset had een doekje voor het bloeden moeten zijn, maar verliep op dezelfde teleurstellende manier. Ties Heesink liet met een fijne bal de 7-6 noteren. Na de 8-9 wisten de gasten weer verschil te maken naar 11-15. Michiel Westerhof hield de strijd op fraaie wijze in stand door middels een direct punt via een ketspass en een ace tot 14-15 te komen. Tot 16-17 middels twee scores van Martijn Lammers bleef de Oosterik ploeg in de race. Twee in het blok geslagen aanvallen betekenden 16-20 en the end of the game. Het midden van Polstars sloeg er nog een paar in, waardoor het verschil op 19-25 werd bepaald.

Een puntloos verlies in eigen Noord Deurnings huis is zeldzaam. Het had zeker niet gehoeven. Zeker in de openingsset, waarin de allesbepalende speler van Polstars op de bank zat, had in gewone doen in winst geëindigd. Voor de tweede omloop, ondanks de aanwezigheid van de allesbepalende Polstars speler, had dezelfde afloop moeten kennen. Maar dat gebeurde niet. Het is een feit dat niet carnavalsvierders ook niet brachten wat ze normaal brengen. Maar ja, er moet linksom of rechtsom toch een reden zijn voor die rare fouten. Dan zal het toch aan dat kutcarnaval liggen.

En het is gewoon zonde, op twee fronten. Tuincentrum Oosterik / Heren 1 speelde in fases erg goed, maar het positieve beeld werd teniet gedaan door de clownachtige strapatsen. En de punten waren uiteraard welkom geweest in de strijd om handhaving.

Tegen Polstars punten halen was welkom, maar niet onoverkomelijk bij het uitblijven daarvan. Oosterik / Heren 1 moet de punten halen tegen directe concurrentie, zijnde uit bij Wevo 2 en thuis tegen Esch Stars en Rivo 3. Dat uitduel bij Wevo staat voor komende vrijdag 6 maart gepland. De routiniers uit Weerselo hikken al een paar seizoenen tegen degradatie aan, maar kunnen er in dit seizoen alleen theoretisch nog aan ontkomen. Dat klinkt als een makkie, maar in eigen de Mare had de Oosterik ploeg alle mogelijke moeite met de routiniers waardoor het duel over vijf sets werd uitgesmeerd. In de return moet de Noord Deurningse formatie eigenlijk beter presteren dan de 3-2 winst in eigen Kulturhus. De keren dat Tuincentrum Oosterik / Heren 1 buitenshuis een beter resultaat wist neer te zetten dan in eigen honk, zijn op de vingers van een hand te tellen. Sterker nog: waarschijnlijk op één vinger. Linksom of rechtsom: te Weerselo ligt er de druk om een goed resultaat te halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>